Vind jij het ook zo lastig om te bepalen welke vloer je nou in een bepaalde ruimte moet komen te liggen? Deze keuze is ook moeilijk. In deze blog vertellen wij hoe je het beste een vloer voor bij jouw interieur kunt uitkiezen!

Welke ruimte?

Voordat je een vloer uitkiest, is het eens goed om te kijken waar de vloer komt te liggen. Bekijk deze ruimte ook eens goed. Het is belangrijk dat de vloer past bij het interieur en de stijl van de ruimte. Dit komt omdat die erg sfeerbepalend zijn. Zo zal je bijvoorbeeld in de woonkamer voor een hele andere uitstraling kiezen dan in de slaapkamer. Op deze manier kun je hier rekening mee houden met de vloer.

Het materiaal

Welk materiaal je voor de vloer gebruikt hang af van verschillende aspecten. Bijvoorbeeld hoe duurzaam je wilt dat de vloer is en hoeveel geld je eraan uit wilt geven. Ook is het onderhoud van de vloer iets waar je jezelf even in moet verdiepen. Op deze manier sta je niet voor onverwachte verrassingen. Zo zou je kunnen kiezen voor een laminaatvloer, dit is een van de meest gekozen en goed betaalbare vloeren. Echter is een gietvloer ook geen slechte keuze. Dit is wel een wat duurdere keuze, maar je hebt haast geen onderhoud! Zo’n soort vloer past ook nog eens in elke ruimte. Een houtvloer zou ook nog kunnen. Echter zijn deze vloeren niet waterbestendig. Hierdoor passen ze niet zo goed in de keuken of badkamer. Een houten vloer vergt ook nog eens veel onderhoud.

De kleur

De kleur is ontzettend belangrijk voor de sfeer die je in de ruimte wilt creëren. Zo kunnen lichtere kleuren in een kleine ruimte zorgen voor optisch meer ruimte en kan in een grote kamer een donkere vloer weer heel knus zijn. Zoals we al gezegd hebben, is het kijken naar de ruimte erg belangrijk.