Als je een normale Nederlandse woning binnenloopt, dan tref je vrijwel altijd een laminaatvloer of tegels aan. Ze zijn overal verkrijgbaar en het lijkt vanzelfsprekend om voor deze opties te kiezen. Geef je woning daarom eens een ander karakter met een compleet andere vloer.

Breng de jungle in jouw huis met bamboo

Een weinig voorkomende vloer is de bamboo vloer. Dit soort vloer brengt de jungle in je woning. Het geeft je de rust die je in de natuur ook krijgt en is toch lekker avontuurlijk. Bovendien is bamboo meestal vochtbestendiger en slijtvaster dan hout. Combineer de bamboovloer met veel planten en je waant je iedere dag in een paradijs. Over het algemeen is een bamboovloer in prijs te vergelijken met een reguliere houten vloer.

Geverfde vloer voor een kleurrijke woning

Net als bij muren, kan het schilderen van een vloer net zo veel verschillende stemmingen en effecten creëren. Kies wel voor een verf die slijtvast en duurzaam is voor een langdurig behoud van je kleuren. Wil je je woning ruimtelijker laten lijken? Kies dan voor een geschilderde vloer in een eenvoudige, lichte tint zoals een gedempte beige of een gebroken wit.: dit moet je basiskleur zijn. Vervolgens kun je de onderlaag afwisselen met kleurrijke, trendy stukken of juist met donkerdere, antieke stukken. Het voordeel van een geverfde vloer is dat je niet je volledige vloer hoeft te vervangen en dus voor een relatief laag bedrag een compleet andere look aan je woning te geven.

Strakke woning met een gietvloer

Velen denken bij een gietvloer aan een bedrijfspand. Niets is minder waar. Een gietvloer geeft een zeer strak beeld van je woning en is ook nog eens makkelijk schoon te houden. Deze gietvloeren zijn in allerlei kleuren beschikbaar en past dus in principe bij ieder interieur. Verder is een gietvloer naadloos, waardoor er geen vuil tussen kleine kiertjes kan gaan zitten. Het schoonhouden van je vloer is dan ook een fluitje van een cent.