Het is niet gemakkelijk om een goede nachtrust te krijgen in een overvolle, rommelige slaapkamer. Het is makkelijker om te slapen als je je geen zorgen maakt over het vouwen van al die wasgoed in de hoek, en het is makkelijker om wakker te worden als je niet over de rommel struikelt op je slaapkamervloer. Een goede manier om ruimte besparen is door middel van een bedkast.

Maak je nachtkastje leeg

In een slaapkamer met weinig meubels is het gemakkelijk om alles op te bergen op je nachtkastje. Om dat te voorkomen, koop je een nachtkastje met laden. Het is verleidelijk om iets te kopen dat mooi is, maar weinig opbergruimte heeft. Weersta de drang en koop iets met minstens twee laden. Met laden kun je de bovenkant van je nachtkastje schoon en helder houden. Beperk deze ruimte tot slechts twee of drie items – misschien wel een lamp, een doosje tissues en een klein schaaltje om oorbellen en een horloge in te bewaren. Overweeg om je bedlampjes aan de muur naast je bed te bevestigen om nog meer ruimte vrij te maken.

Gebruik de ruimte onder je bed

Als je bed voldoende opbergruimte biedt, is dit een geweldige plek om schoenen of kleding te bewaren. Zorg ervoor dat de ruimte onder je bed netjes en stofvrij blijft. Items om te overwegen op te slaan onder je bed zijn onder andere bagage, kleding, cadeaupapier, speelgoed, linnengoed en boeken. Overweeg de aankoop van brede, platte, plastic dozen waar je spullen schoon en gesorteerd kunt houden.

Creëer een rustgevende omgeving

Zelfs als je slaapkamer slechts één hoek van een studio appartement is, probeer het vrij van rommel te houden. Een rommelige kleine kamer kan aanvoelen als een kooi, maar een georganiseerde kleine kamer voelt gezellig aan, wat bevorderlijk is voor ontspanning en slaap. D Zorg ervoor dat er een plek is voor alles, en dat alles een plek heeft, zelfs als dat betekent dat je een deel van je spullen voor een bepaalde tijd naar de opslag moet verplaatsen.

Wees creatief met opslagruimte

In een ruimte met weinig voor de hand liggende opbergmogelijkheden, kun je soms gebruik maken van verticale ruimte om je eigen opbergoplossingen te creëren. Hoewel het geen goed idee is om een kleine slaapkamer te vullen met veel planken en dozen als je dat niet absoluut hoeft te doen, is het handig om wat trucs te leren kennen om de ruimte in een kleine ruimte te maximaliseren.

Houd schoenen op hun plaats

Je hoeft geen schoenen op te bergen in je slaapkamer omdat de rest van je kleding er is. Sterker nog, als je elders in je appartement meer bergruimte hebt, is het vaak beter om dat in plaats daarvan te gebruiken. Maar als je schoenen in je kamer wilt houden, zijn er verschillende manieren om schoenen netjes op te bergen. Overweeg om een schoenentas te kopen die aan de achterkant van je kastdeur kan worden gehangen, of om schoenen in een plastic doos onder het bed te plaatsen.